Linker / tips og råd

Linker / tips og råd

Sjekk gjerne boligvarme.no og hvilke råd og tips de har, i tillegg finner dere en god del hos statoil.no

Boligvarme –  Parafin og fyringsolje

Hvor mange kilowatt får man ut av en liter parafin/fyringsolje?:
Fyringsolje gir ca 10 Kwh pr liter. –  Parafin gir 11-12 Kwh.

Hvor store er parafinfatene? : Ved utvendige mål er fatene 59,5 cm i diameter, 88 cm høye og veier 18 kg.

Kan parafinfat stå tomt? : Parafinfat kan stå tomt, men da må man sjekke nøye om at det ikke er noe vann ol liggende i bunnen og at det er godt tettet igjen. – vann forårsaker rust

Kan jeg tenne opp en varm kamin? : Nei, den må avkjøles helt.

Hvorfor soter kaminen min så fælt?: Er brenneren vanligvis innstilt på lav effekt, vil den kunne sotes til. For å unngå dette bør man variere varmepådraget og dessuten brenne med høy effekt innimellom, gjerne sammenhengende i 2-3 timer, en gang pr. uke. Det kan også være dårlig vedlikehold og rengjøring.

Kan man bruke diesel på pottebrennere? : Man kan bruke både avg. fri diesel, fyringsolje og parafin. MEN vi anbefaler ikke å bruke avg fri diesel og fyringsolje da det er stor sjanse for at brenneren kan gå i stykker. På vekebrenner kan man KUN bruke parafin.

Hvilke forskrifter finnes for nedgravde tanker? : Ståltanker skal kontrolleres etter 15 år og deretter hvert femte år. Dersom ståltanken er mer enn 20 år gammel og ikke kan kontrolleres anbefales det å skifte den ut. Den rimeligste løsningen er å plassere en ny tank i kjelleren. En må da kjøpe mindre volum av gangen men det vil alikevel lønne seg. Innendørs tank er også enkel å inspisere. Tanker av glassfiberarmert umettet polyester skal trykktestes to år etter nedgraving. Førstegangskontroll skal gjennomføres ved 30 års alder. Levetiden på glassfibertanker er 40 år eller mer.

Kan man ha fyringsolje i tank over bakken eller tank i garasje? : Ikke om vinteren da vil den fryse! Vinterdiesel kan brukes i stedet.

Hvilken fyringsoljetype kan man bruke som erstatning for avg. fri diesel? : Fyringsolje standard.

Hvor mye koster det å skifte ut brenner og kjel? : Ca. 30.000,-

Hvor mange liter er det vanlig å bruke? : Ca 8-12 liter om dagen er helt normalt. Vi leverer dere fyringsolje og parafin til avtalt tid og mengde, i tillegg får dere avtalt pris og ratebetaling etter avtale.

Her gir vi dere også mere generell info og svar på aktuelle spørsmål rundt bruken og fordelene ved bruk av fossilt brensel. Har dere flere eller andre spørsmål så ikke nøl, slå på tråden Telefon (+47) 760 70400 – Velkommen

Translate »